shape
shape

Acer Müşteri Hizmetleri

Acer Müşteri Hizmetleri

Acer bilgisayar alanında kendini ön plana çıkarmış bir popüler markadır. Günlük hayatta her yerde olan bilgisayarlarımız ile bir çok sorun yaşayabiliriz. Acer Müşteri Hizmetleri bu konuda sizlere yardımcı oluyor. Bu sayede uzaktan da bizlere destek ve yardım sağlıyorlar.

acer müşteri hizmetleriAcer Müşteri Hizmetleri Servisi

Garanti kapsamında ve arızalı olan laptop, notebook ve bilgisayarlarınıza bakım, onarım , tamir, temizlik ve yedek orijinal parça değişimi yapılmaktadır. Müşteri Hizmetleri Acer  her konuda size yardımcı olmaktadır. Bilgisayarınızda herhangi bir arıza tespit ettiğinizde mutlaka yetkili bir servise götürmeniz gereklidir. Çünkü bilgisayarı kendiniz tamir etmeniz veya başka bir servis tarafından onarılması bilgisayarı garanti kapsamından çıkaracaktır.

Bilgisayarda Depolama Birimleri

Müşteri Hizmetleri uzaktan destek hizmeti ile de sorunlarınıza çözüm üretmektedir. Bu yazıda sizlere bilgisayardaki depolama birimlerinden bahsedeceğiz. Bilgisayarda 2 çeşit depolama birimi vardır. Şimdi bunları detaylıca inceleyelim.

Birincil Depolama Birimleri

  1. Ram Bellek (Random Access Memory): Rastgele erişimli bellek olarak da bilinir. Bilgisayarda geçici hafıza görevi görür. Bunun sebebi bilgisayar kapandığı anda veya elektrik kesintisinden dolayı kapanırsa içindeki veriler kalıcı olarak silinir.
  2. Rom Bellek (Read Only Memory):Okunabilir bellek olarak da geçer. Bilgisayarın açılması ve çalışması gibi temel verilerin saklandığı küçük bir hafıza birimidir. Ram gibi geçici bir bellek değildir. Anakart üzerinde tümleşik halde bulunur.

İkincil Depolama Birimleri

  1. Sabit Diskler: Kendi içerisinde 3 kategoriye ayrılır. HDD Hard disk, SSD Hard Disk ve Taşınabilir (harici ) Hard Disk. Verilerimizi kısa veya uzun süre boyunca kalıcı olarak saklayabiliriz. En fazla veri saklama kapasitesine sahip depolama birimidir.
  2. Optik Sürücüler: Verileri optik ortamlarda kalıcı olarak saklayan birimdir. Kendi içinde 4 kategoriye ayrılır. CD (compact disc), DVD (digital versatile disc), Blu-Ray Disc, HVD (holographic versaitle disc). Veriler optik sürücülere lazer ışını ile yazılır.
  3. USB Bellek (Flaş Bellek):Dış donanım birimlerinin bilgisayar ile iletişim kurulmasını sağlar.
  4. SD Kart – Hafıza Kartı (secure digital): Fiziksel olarak en küçük depolama birimidir.
  5. Bulut Depolama: Fotoğraf, video, pdf gibi bilgilerin sanal ortamda saklayan depolama hizmetidir.
  6. Flopy Disk (disket): Günümüzde artık pek tercih edilmemektedir. Çok düşük kapasiteye sahiptir. Ayrıca çabuk bozulurlar.

YORUMLAR KAPALI