shape
shape

PC Saldırılarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

  • Home
  • Yazılım
  • PC Saldırılarına Karşı Alınması Gereken Önlemler
PC Saldırılarına Karşı Önlemler

PC Saldırılarına Karşı Alınması Gereken ÖnlemlerŞifre:

İlk olarak bilgisayarınıza şifre vermeniz uygun olacaktır. En azından amatörce saldırılara karşı kendinizi savunmuş olursunuz. Yönetici izni isteyen uygulamalar ve değişiklilerden gelebilecek zararları önlemiş olursunuz.

Standart Şifreleri Değiştirin:

Yüklediğiniz bazı programlar otomatik şifreler oluşturur. Fakat bu şifreler standarttır ve kolayca kırılabilirler. Bilgisayarımıza yüklediğimiz bir program veya parça sonrası mutlaka standart şifreleri değiştirmelisiniz.  

Portlara Bir Göz Atın:

Windows Güvenlik duvarı ile birçok saldırı engellenebiliyor. Fakat bazı programlar bazen güncelleme yapabilmek amacıyla bu güvenlik duvarındaki bazı portları açarlar. Bu portların açılması ile bilgisayarımıza sızılmasına olanak tanımış oluruz. Denetim Masasında yer alan Güvenlik Duvarı bölümünden hangi programlar için bilgisayarımıza giriş izni verildiğine bir göz atmakta fayda var.

Güncel Şİfreleme:

Bilgisayarımızdaki şifreyi değiştirmiş olsak bile düzenli olarak şifremizde değişiklik yapmazsak şifremizi öğrenmiş biri her zaman için bilgisayarımızı ziyaret edebilir. Bu sebeple bilgisayar bağlantı şifrelerimizi düzenli bir şekilde değişmekte fayda var. Bu işlemi sürekli hale getirmek için Bilgisayarım’a sağ tıklayıp Yönet kısmını açmamız gerek. Açılan ekranda Yerel Kullanıcılar ve Gruplar başlığının altında bulunan Kullanıcılar kısmına girmeliyiz. Burada karşımıza çıkan kullanıcı listesinden aktif olan kullanıcıyı seçip sağ tıklayıp özellikleri seçersek karşımıza yeni bir ekran çıkar. Bu ekranda otomatik olarak işaretli gelen Parola her zaman geçerli olsun’un yanındaki işareti kaldırmamız (3. seçenek) ve ilk seçenek olan Kullanıcı bir sonraki oturum açışında parolayı değiştirmeli’yi seçmemiz yeterli olacaktır. Yazılımsal bilgisayar tehtidlerine karşı teknik destek almak için Acer Bilgisayar Servisi ziyaret edebilirsiniz.  

YORUMLAR KAPALI